2019 YILI ARA DÖNEM AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI

Amator Telsizcilik Belgesi



2019 YILI ARA DÖNEM AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLAMIŞTIR.
2019 Yılı Amatör Telsizcilik Sınavı ara dönemi 30 Haziran 2019 Pazar günü Saat 14.00-15.00’da yapılacaktır.
Amatör Telsizcilik Sınav başvuru ve sınav giriş ücreti ödemeleri 14 Haziran 2019 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurusu kabul edilen adayların sınav giriş belgeleri sınav tarihinde salon girişlerinde verilecektir.


AMATÖR TELSİZCİLİK SORU BANKASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.
12-16 yaş arası Amatör adaylarının ve Posta İle Başvuru Yapılması Halinde Doldurulacak Belge İçin TIKLAYINIZ 
A) AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI;
·        Sınavın yapılacağı yer ve salon adresleri sınavın yapılacağı tarihten en az 10 gün önce https://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresinden duyurulacaktır.
B) SINAVIN YAPILACAĞI İLLER:
·        Amatör Telsizcilik sınavı 30 Haziran 2019 Pazar günü Adana, Ankara, Antalya, İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası, İzmir, Samsun, Sivas ve Rizeillerinde yapılacaktır.
C) SINAV BAŞVURU KOŞULLARI;
·        Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belgelendirme Yönetmeliğinin 12 nci Maddesine göre;
MADDE 12 (1) Amatör telsizcilik sınavı için başvuruda bulunacakların on iki yaşından büyük ve temyiz kudretine sahip olması zorunludur.
(2) Sınav başvuruları sınav tarihinden on iş günü öncesine kadar kabul edilir. Müracaatçılar A/B sınıfı veya C Sınıfı amatör telsizcilik belgesinden biri için sınav tercihi yaparlar.
(3) Amatör Telsizcilik Sınav başvuruları https://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile (online Başvuru İçin tıklayınız) veya e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılır. On iki yaşını doldurup on altı yaşından gün almamış adaylar, https://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresi üzerinden temin edecekleri (başvuru formu için tıklayınız) başvuru formlarını doldurarak şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler.
(4) Sınav başvurusu olarak e-Devlet üzerinden yapılan müracaat, başvuru tarihi olarak kabul edilir. Başvuru formunun Kuruluşa teslim edildiği ya da Kuruluşumuza iletildiği tarih başvuru tarihi olarak kabul edilir.
(5) Müracaatçılar, sınava girecekleri yer olarak başvuru formunda belirtilen bölgelerden birini tercih ederler.
(6) Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde sınava girme hakkı kazanan adaylara sınav giriş belgesi verilir ve sınava girme hakkı kazanan adayların listesihttps://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresi üzerinden ilan edilir. Kabul edilmeyen başvurular gerekçeleri ile müracaatçılara bildirilir.
·        Amatör Telsizcilik sınavını yapma ve belge verilmesi hizmeti yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin, 8 inci bendine göre Haberleşme, Elektrik, Elektronik ve Fizik dallarından birinden en az lisans düzeyinde yükseköğrenim görmüş olan adaylar, teknik konulardan sınava tabi tutulmazlar.
·        Yukarıda belirtilen bölümlerden birisini bitiren adaylar sınav başvuru formu ekinde bunu belgelemeleri gerekmektedir. https://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresi üzerinden veya e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılan müracaatlarda, belge dijital tarama yöntemi ile taratılarak, posta ile yapılan müracaatlarda ise adrese gönderme yöntemi uygulanmaktadır.
·        https://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresi üzerinden veya e-Devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapacak adaylar vesikalık fotoğraflarını dijital tarama yöntemi ile, posta yolu ile sınav başvurusu yapan adaylar ise bir adet vesikalık fotoğraflarını adrese gönderim yöntemi ile göndereceklerdir.
·        https://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresi üzerinden veya e-Devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapan adaylar “ön kayıt işleminiz tamamlanmıştıribaresinden sonra, sınav giriş ücretini TC kimlik numarası ile herhangi bir Vakıflar Bankası şubesi üzerinden yatıracaklardır. Bu işlemden sonra adaylara, sınav başvurularının kabul veya ret edildiğine dair e-mail ve/veya SMS ile bilgi mesajı gönderilecektir. Posta ile müracaat edecek adaylar isehttps://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresinden temin edecekleri başvuru formunu doldurmaları, söz konusu formu postaya vermeden önce sınav giriş ücretini ödemek için, aşağıdaki irtibat numaralarından kayıt numarası almaları ve her hangi bir Vakıflar Bankası şubesine TC kimlik numarasını belirterek, sınava giriş ücretini ödemeleri, başvuru formu ile ödendi makbuzunu aşağıdaki adrese göndermeleri gerekmektedir.
Aday Sınav Ücreti: 60 Tl
Öğrenci Ve Engelli Aday Sınav Ücreti : 30 Tl
Şehit Eş Ve Çocukları İle Gazi Eş Ve Çocukları Sınav Ücretinden Muaf Tutulacaktır.
Not: Şehit eşi ve çocukları, Gazi eşi ve çocukları, engelli adaylar ve öğrenciler durumlarını belirten belgeleri https://www.kiyiemniyeti.gov.tr adresi üzerinden veya e-Devlet üzerinden yapacakları müracaatlarda dijital taratma yöntemi ile, posta ile yapacakları müracaatlarda ise adrese gönderme yöntemi ile göndereceklerdir.
ADRES;
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü
Seyir ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı Telsiz İşletme Müdürlüğü
 Beşyol Mah. İnönü cad. No:3/1 34295 Sefaköy/İSTANBUL
İRTİBAT BİLGİLERİ;
Telefon:  0212 580 98 98 (133-139) / 0216 531 40 00  (5133-5145-5141-5139)
Faks: 0212 579 76 25 E-Mail: amatortelsiz@kiyiemniyeti.gov.tr