Çanakkale Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı

Çanakkale Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı
22-26 Nisan 2018 Tarihleri arasında gerçekleşen 2018 Yılı Çanakkale 57. Alay Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı 5000 İzcinin katılımı ile 57. Alayın karargah kurduğu noktada gerçekleştirildi.

     Daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de Sırbistan Sancak İzcileri, Kıbrıs İzcileri, Surileyi izciler ve Gürcistan izcilerinin de katıldığı kampta izciler coşku ve hüznü birarada yaşadılar. 
     Okçuluk istasyonunda atış talimi yapan izciler , Yeşilay uzmanlarınca bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam üzerine bilgilendirildiler. İtfaiye istasyonunda yangın simülasyonu ile basit ev içi yangına müdahale eğitimi alan izciler İlkyardım istasyonunda küçük yaralanmalara müdahaleler hakkında bilgilendirildiler.
      Şehitler için okunan 600.000 Yasin i şerif ve hatimler hediye edildi. Kocadere Köyü, Sarıgıyeri şehitliği ve Bigalı köylerini ziyaret eden izciler Çanakkale Kara Savaşları hakkında detaylı bilgiler aldılar.
      25 Nisan sabahı sabah namazı vaktinde ezan ve selalar ile top sesleri ile uyanan izciler aynı 103 yıl önce dedelerinin yaptığı gibi dualarla yola çıktılar. 30 kilometrelik yürüyüşü tek sıra kopmadan tamamlayan izciler bu toprakların ne pahasına, hangi şartlarda savunulduğunu bizzat gördüler.